Menu
Your Cart

Doktor Cinderella

Doktor Cinderella
-55 %
Doktor Cinderella
  • Stock: 12
  • Weight: 0.24kg
Product Views: 21893
RM9.00
RM20.00
Buku ini merupakan koleksi cerita pengalaman pemulis sepanjang berada dalam tugasan di O&G (Obstetrik & Ginekologi) di sebuah hospital yang suka penulis gelar sebagai Hospital Tarbiah. 

Ini merupakan posting pertama penulis sebagai seorang doktor muda yang masih dalam fasa housemanship. Satu fasa awal dalam bidang pekerjaan ini. Fasa mencabar juga bagi orang yang pertama kali menceburi bidang ini secara realiti. 

Penulis merasakan, bekerja di hospital sebenarnya merupakan satu anugerah nikmat Allah yang cukup berharga. Setiap hari, ada saja ibrah yang mendidik hati, mentarbiah diri. Namun, ibrah ini jarang diketahui oleh semua orang terutama yang tidak bekerja dalam bidangnya. 

Oleh sebab itu, penulis berasa bertanggungjawab untuk berkongsi kepada dunia tentang tarbiah yang terdapat dalam Hospital Tarbiah ini. Selalunya penulis akan kongsikan kisah ini setiap kali ada masa terluang di hantaran Facebook. Jadi, jangan pelik sekiranya bahasa yang penulis guna ibarat membaca sebuah diari ya!


Testimoni:

"Setiap kisah membuatkan kita bagai berada di gedung serbaneka, one stop centre, kita dikayakan dengan pengalaman dan perasaan, sesekali membawa kita mengimbau jasa seorang ibu, acapkali menjadikan kita terpandu sering dengan itu, yang paling menarik sekali ialah nukilan kaedah melaksanakan ibadah dengan selamba sekali. Syabbas Dr sebuah karya Yang menjadikan kita Kaya Jiwa.” – Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki


Masya-Allah, Allah kurniakan Dr. Nur Hanisah dengan naluri dan mata hati yang sangat halus dan sentiasa dipimpin oleh-Nya. Juga fikiran jernih dan kesungguhan mencuri masa dalam berkongsi pengalamannya yang penuh pengajaran melalui bidang penulisan.

Beberapa kali saya mengalirkan air mata tatkala menelusuri kisah-kisah yang dinukilkan dalam buku istimewa ini. Sebagai seorang doktor yang juga telah melalui latihan housemanship lebih 17 tahun dahulu, ia bagaikan mengimbau kembali nostalgia lalu yang sudah lama terpahat dalam memori. Rasanya seperti pintu kalbu ini diketuk-ketuk untuk melihat segala yang tersirat yang ada ketikanya tak ternampak di mata kasar. Didoakan semoga buku ini berjaya menyuntik ibrah dan tarbiah ke dalam hati setiap yang membaca.

Dr. Nazatul Shahnaz binti Mohd Nazri

Pakar Anestesiologi (Bius), Hospital Sultan Haji Ahmad Shah, Temerloh, Pahang


Doktor Cinderella

ISBN: 978-983-097-893-2

Kod: GB0612

Penulis: Dr Nur Hanisah

Tebal: 192 ms

Harga: RM20.00/RM22.00

Berat: 0.24 KG (240 gm)