Menu
Your Cart

Diet Tanpa Stres

Diet Tanpa Stres
-50 %
Diet Tanpa Stres
  • Stock: 25
  • Weight: 0.40kg
Product Views: 22230
RM15.00
RM30.00
Judul: Diet Tanpa Stres
ISBN: 978-983-097-760-7
Kod: GB0513
Penulis: Arif Syukri (Ustaz Fitness)
Tebal: 240 ms
Harga: RM30.00/ RM32.00
Berat: 0.4 KG (400 gm)
SINOPSIS:

Buku ini bukanlah satu panduan diet dari awal sampai ke akhir. Apatah lagi memberi pelan pemakanan yang lengkap. Sebaliknya naskhah ini menghimpunkan cerita, tip, panduan, nasihat serta himpunan mitos yang berlambak di alam maya.
 
Ia menjelaskan subjek-subjek diet dengan cara santai, jenaka dan juga aplikasi yang fleksibel buat para pembaca dalam menurunkan berat badan secara sihat tanpa tekanan.
 
Kisah-kisah yang para pembaca dapat daripada naskhah ini juga berupa daripada pengalaman saya, Arif Sukri atau dikenali juga sebagai Ustaz Fitness yang pernah menghadapi masalah obesiti satu ketika dahulu.
 
Mudah cerita, tip yang disampaikan di dalam ini bukan sekadar teori dan fakta semata, sebaliknya ia juga hasil daripada pengalaman penulis sendiri yang pernah berada di situasi obesiti dan memahami psikologi orang obesiti.
 
Naskhah ini akan membantu pembaca menurunkan berat badan secara sihat, santai dan tiada tekanan. Semestinya tidak ada unsur-unsur perniagaan ubat-ubat kurus atau sebarang suplemen ketika para pembaca membaca naskhah ini kerana penulis sendiri kurus dengan cara sihat dan semula jadi.

 
TENTANG PENULIS:
 
 Arif Sukri berasal dari Jitra, Kedah dan di lahirkan pada tahun 1992. Seorang graduan dari Institut Agama Islam Negeri Sulthan Thaha Saifuddin Jambi, Indonesia di bidang Usuluddin. Pernah tergolong di kalangan manusia yang mempunyai masalah obesiti dan pernah mencapai berat badan maksimum 125 kg. Berjaya menurunkan berat badan tanpa suplemen atau ubat kurus dan berdiet dengan cara sihat kepada 75 kg. Kisah beliau pernah viral di media sosial dan pernah diundang ke Astro Awani sempena Hari Sukan Negara. Begitu juga akhbar Harian Metro yang pernah menerbitkan kisah kejayaannya. Sekarang merupakan Jurulatih Kecergasan di bawah National Association for Strength & Conditioning Research (NASC)