Menu
Your Cart

Ragaman Ramadan

Ragaman Ramadan
-20 %
Ragaman Ramadan
  • Stock: 16
  • Weight: 0.20kg
Product Views: 18264
RM10.40
RM13.00
RAGAMAN RAMADAN
ISBN: 978-983-097-814-7
Kod: BP0042
Penulis: Abeben, Imanimex & Baman
Tebal: 128 ms
Harga: RM13.00/ RM15.00
Berat: 0.2 KG (200 gm)SINOPSIS

Bulan Ramadan yang penuh dengan pelbagai ragam manusia dalam menjalani ibadah puasa. Ada yang berusaha untuk menjadi lebih baik, ada yang berusaha melawan nafsu, ada juga yang menjadi syaitan pada bulan Ramadan. Nauzubillah.

Komik Ragaman Ramadan merupakan komik yang menggabungkan 3 pelukis iaitu ABEBEN, BAMAN dan IMANIMEX dengan harapan, komik ini akan memberi manfaat dan santapan rohani untuk pembacanya.


Tentang Penulis:

ABEBEN
Berasal dari Rantau Panjang, Kelantan. Merupakan siswazah dalam bidang Mechanical Engineering with Advanced Design and Innovation dari universiti di United KingdomBeliau juga adalah ahli Daie Kreatif Venture dan telah menerbitkan beberapa buah komik. Antara tajuk-tajuk yang dihasilkan oleh beliau adalah Lukisan Tarbiah Sentap 1Lukisan Tarbiah 2: Refleksi, Lukisan Tarbiah 3: Air Mata Terakhir, Aku, Engkau Dan Alif, Aku, Engkau Dan Alif 2: After Story dan Badai 1 – 5.
   Bersama BUKU PURIS antara karya yang telah diterbitkan ialah Mimpi Bintangku, Mimpi Bintangku 2, antologi komik: Gen Y, Yolo & Sifu, Godcentric 1 & Godcentric 2.
IMANIMEX
Imanimex berasal dari Jeli, Kelantan dan telah menamatkan pengajian sebagai seorang Guru dalam jurusan Pendidikan Awal Kanak-Kanak. Beliau merupakan ahli Daie Kreatif Venture dan telah menerbitkan beberapa komik iaitu Kompilasi Komik Dakwah Tarbiyyah Imanimex 1 & 2 dan Komik Tarbiyyah No Namida.
  Bersama BUKU PURIS antara karya yang telah diterbitkan ialah komik berwarna Seriuslah! dan Ragaman Ramadan pula merupakan karya terbaharu. 
BAMAN

Pemilik nama sebenar Muhammad Luqman merupakan seorang graduan lulusan Ijazah Sarjana Muda Perakaunan. Sebagai ahli Daie Kreatif Venture, beliau turut aktif dalam aktiviti yang dianjurkan syarikat. KomikOn The Way  terbitan BUKU PURIS  merupakan hasil penulisan kreatif pertama dari BaMan berkolaborasi bersama AbeMat Usul. Sementara, komik Ragaman Ramadan ialah kolaborasi bersama Abebben dan Imanimex.