Menu
Your Cart

(PRE-ORDER) Komik Pulangkan

(PRE-ORDER) Komik Pulangkan
-15 %
(PRE-ORDER) Komik Pulangkan
  • Stock: 50
  • Weight: 0.13kg
Product Views: 16727
RM8.50
RM10.00

Kisah Haikal, seorang top seller MLM yang memiliki segala-galanya yang diimpikan oleh setiap manusia. Berbekalkan kebolehannya bercakap dan meyakinkan orang, Haikal berjaya mempengaruhi ramai orang  untuk menyertai syarikat MLM tersebut termasuklah Nazri. 

Hidupnya berubah pada suatu pagi apabila dia mendapati segala makanan yang ingin dimakannya itu merupakan sampah, kotoran, najis, ulat dan segala benda yang menjijikkan. Pada setiap malam, dia mengalami mimpi-mimpi yang menakutkan.

Haikal mulai sedar dan dihantui oleh rasa bersalah bukan hanya kepada Nazri tetapi juga kepada mereka yang  berjaya dipujuk untuk menyertai syarikat MLM tersebut. Mengapa semua ini berlaku?

 

 

Tentang Penulis:

 

AT-THUFAIL

Pemilik kepada nama sebenar, Iqraman Tirana Firdaus. Merupakan pendatang baharu dalam industri komik tanah air. Beliau suka dan gemar berkarya, antaranya menulis, membaca dan melukis. Ia dijadikan sebagai rutin hariannya.

Komik ini merupakan karya kedua beliau berkolaborasi dengan penulis Kayy Mann di bawah Komik Puris selepas komik bersiri epik Legenda Ruritania dan komik ini merupakan adaptasi novel seramistik Pulangkan Kembar Puaka.  

 

 

KAYY MANN

Pemilik nama sebenar Kamariah Osman ini merupakan pemegang ijazah Perakaunan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA), juga pemegang sarjana Forensic Accounting & Financial Criminology dari UiTM. Pernah menulis untuk kolum Belajar Penuh Gaya, majalah Fokus SPM. Merupakan penulis buku Gadis Komik terbitan Galeri Ilmu Sdn Bhd. Komik ini merupakan karya kedua beliau berkolaborasi dengan pelukis At-Thufail di bawah Buku Puris selepas novelet seramistik Pulangkan Kembar Puaka. 

 

Berat:  0.13 KG (130 gm)