Menu
Your Cart

KOMBO SYEIKH MUHD ZAINUL ASRI

Koleksi buku-buku tulisan Tuan Guru Syeikh Zainul Asri Hj Muhd Ramli dan anaknya, Ustaz Syamil bin Muhd Zainul Asri dengan tawaran harga diskaun istimewa:

  1. RUMAH TANGGA BAHAGIA
    Berkahwin dan berkeluarga adalah impian setiap manusia namun tidak ramai yang menyedari peranan dan tanggungjawab yang bakal menanti. Sebagai Muslim, rumah tangga tidak hanya berkaitan nikmat dan bahagia di dunia bahkan ia berkait rapat dengan kehidupan yang bakal ditempuh di akhirat. Fahami juga hakikat sebenar alam rumah tangga, persiapan untuk menghadapinya dan bagaimana untuk membina rumah tangga yang bahagia bukan sahaja di dunia malah hingga ke syurga. Naskhah ini juga akan membawa pembaca menyedari kepentingan ilmu dalam membina keluarga, keberkatan rezeki yang mencukupkan, cabaran yang menanti pasangan dan ibu bapa dalam mendidik ahli keluarga dan bagaimana memimpin keluarga untuk bahagia dan selamat di dunia dan akhirat.
  2. MUTIARA HIKMAH SAYYIDI WALIDKU
    Naskhah ini memuatkan 40 kata-kata hikmah berupa nasihat daripada Syeikh Muhd Zainul Asri Haji Muhd Romli yang dikumpulkan oleh anak beliau Ustaz Syamil Muhd Zainul Asri. Istimewanya naskhah ini kerana setiap kata-kata disertai dengan potongan ayat Al-Quran ataupun hadis Nabi. Nasihat yang disampaikan menyentuh pelbagai aspek kehidupan seperti hubungan dengan Allah, hubungan sesama manusia, galakan beramal soleh dan menjaga kebersihan hati.